отслабване с лепенки
Тренировката с дъмбели за раменния пояс
мускули Ето и пет предимства при тренировка с дъмбели за раменния пояс .

1. Тренировката с дъмбели дава възможност да се използва по-ефективно гравитацията, тъй като дъмбелите се спускат право надолу, перпендикулярно на рамената. Когато се използва щанга, тя се изнася пред рамената, за да не се удари главата.

2. Движението на дъмбелите право по посока на земното притегляне активизира силно средната глава и допринася за цялостното развитие на рамената.

3. Използването на дъмбели въздейства по-силно върху делтовидния мускул, защото без щанга се намалява стабилността, която насочва акцента върху тръбните мускули, и по-точно трапецовидния и ромбоидните мускули.

4. Дъмбелите позволяват да се движим естествено, поради вече споменатата посока на гравитационните сили. Щангата ни принуждава да накланяме главата си назад, за да и дадем възможност да мине пред лицето ни. При това има опасност да се наведем твърде много назад. Това извиване на гърба натоварва поясната област и може да блокира междупрешленните стави.

5. Тренировката с дъмбели дава възможност и за по-голяма амплитуда на движение, тъй като те се събират един до друг в горната точка. Това води до стягане на делтовидните мускули.

Какво е кабал

magiqКабалата (от еврейски: „нещо, което е казано“, „предание“) е мистична традиция в рамките на юдаизма. Тя, и сходните и? окултни науки, като нумерология и астрология се практикуват и в мистични неюдейски кръгове още от първите векове след Христа. (Християнската църква като цяло заклеймява кабалистичните учения и практики като еретични. Въпреки това

Още...