отслабване с лепенки
Зодия Козирог 22.12 - 20.01
Нали сте виждали как дивите кози катерят някакви абсурдно стръмни планински склонове? По начин, който дори малко алпинисти биха се осмелили. Подобно на своя животински прототип и хората от тази рогата зодия са амбициозни и целеустремени, не се плашат от трудностите (поне не много) и някак носят с уютно примирение кръста си на вечно катерещи се, запътили се нанякъде хора.

Не оставайте с впечатлението, че те не знаят къде отиват. Нищо подобно! Козирог е разумен и пресметлив - той знае прекрасно накъде се е запътил и каква цена е склонен да понесе. Козирог не харесва хаотичните и лековати ситуации. Неясните ситуации ги тормозят. Лекомислието и лентяйството пък да не говорим.

Козирог е целеустремен - има толкова трудни цели, че с право се опасява, че човешкия живот е твърде кратък за да ги достигне. Склонен е да пропуска малките радости в името на голямата цел. Той се вижда като авторитетна личност с достойнство и значимост във всяка ситуация и често напасва поведението си в този имидж. Това пък доста често ги кара да изглеждат горди, сдържани, дори студени. Истината не е точно такава, но Козорог наистина може да бъде един изтъкан от студен разсъдък, честолюбив хроничен песимист. За щастие не постоянно.

Козирог се ведри и мили хора при първи срещи. Дори обаятелни. Принципно обръщат внимание на външността си и изглеждат добре. Обикновено спортуват нещо - често планински спортове (какво да ги правиш козлета) - ски, туризъм, или нещо свързано с доста движение и тичане като тенис например. И такива, как да кажа… индивидуални спортове… Обичат да се шегуват - понякога много… но внимавайте с шегите насочени към тях - границата на търпимост им е малко нисичка. Не е изключено да се обидят от нещо, което самите те към другите не считат за толкова раняващо.

Козирог в есенцията си са материални хора, което няма как да не е така предвид земната им природа. Дори да е философ или естет при Козорог винаги ще съществува егоистична жилка. Преследват своите неща и ползи - своя дом, своя успех, своята кариера, своята любов. Обичат работата си и ясните, спокойни, очевидни и стабилни неща.

Козирог не е експериментатор - той не тръгва към някаква неясна цел. Той трябва да знае точно къде отива - иначе обратното го уморява, влудява, отчайва. В същия момент Козирог има дарбата да се домогва до целите си и да добива блага. Проблемът му е, че не може да се отпусне да ги консумира. Козорог, често много лесно подминава незабелязано щастието. Радостите на мига са твърде дребни за него за да се отклонява от пътя си към голямото щастие.

По характер са честни и непреклонни, умни, разумни, стабилни, но понякога по-бедни на чувства… може би заради непрекъснатата им целеустременост.

В същия момент това са лъчезарни хора, живеещи с поглед навън. Нуждаят се и създават непрекъснато нови впечатления и запознанства. Интересува ги обаче светът на видимото - това, което може да бъде пипнато. Дори в най-идеалистичните си настроения те са ориентирани към реални стъпки и постижения и дълбоко презират всички въздухари, които само плямпат и все спасяват света, а нищо не постигат реално. Най-готиният мениджър, който съм имал досега е бил зодия Козирог, макар да подозирам доста силни други зодиакални влияния върху точно неговия характер.

Жената Козирог
Мъжът Козирог