отслабване с лепенки
Болки в гърбът
bolest В нашето съвремие по-голяма част от хората(около 70%) страдат от болки в гърба. Основна причина е заседналия начин на живот, които съвременния човек има. Малко осъзнаван от човека, но този проблем взема все повече жертви. Гръбначния стълб представлява двойна с образен костен стълб, основната функция, на който е да поема сътресението при физическо натоварване и така ако той бъде оставен да “мързелува” дълго време отслабва.
Голяма част от населението са изгубили способността си за правилно сядане дори и на стол. В резултат на това едни мускули се натоварват повече а други не. В тези случай болките в кръста са неизбежни. Не случайно при учениците се набляга на правилния седеж на чина.
Ето няколко съвета от нас от нас за превантивни мерки срещу болки в гърба:

Разхождай те се през свободното време, ако имате възможност ходете пеша до работа, а ако нямате, забравете за асансьора препоръчваме ви да слизате пеша до първия етаж, а на прибиране да се качвате пеша.

При повдигане или вземане неща от земята не се навеждайте, а приклякайте .

Правете упражнения дори да не може да си позволите да ходите на фитнес, в домашни условия има добри упражнения, които да раздвижват гръбначния стълб. За упражненията в някоя др. статия.

Това са прости правила за предпазване от болките в гърба.

Запомняне на сънищата

запомнянеПреди да си легнете, си кажете наум: "Ще запомня съня си, когато се събудя". Това всъщност е доказан и ефектен начин за преразказване на сънищата. Ако имате много мисли на главата си може да ви разконцентрират и да не можете да запомните съня.

Още...