отслабване с лепенки
Модерните теори за СПИН
hiv СПИН е един от най-глобалните проблеми на планетата, като все още се търси лек за болестта. Все пак двама германски лекари преминаха границата на невъзможното и направиха сензационно откритие.

Двамата хирурзи успяха да излекуват СПИН чрез присаждане на костен мозък. Това е първият успешен метод след откриването на вируса през 80-те години на 20 век от Люк Монтание. Медиците от Берлинската болница Геро Гугер и Томас Шнайдер са присадили костен мозък на 42-годишен пациент, чието име все още се пази в тайна. Пациентът страдал от СПИН от 10 години и от левкемия.

След сложната операция мъжът бил излекуван и от двете заболявания. Лечението е продължило почти 2 години, а донор е човек, устойчив на ХИВ - вирус. Това е единственият успешен метод на лечение на СПИН засега. Двамата лекари смятат, че този метод е много важно и значимо откритие, но не трябва да се бърза докато ефектът не бъде доказан напълно.

В света 33 милиона страдат от "синдрома" на ХИВ, а 2 милиона умират от СПИН всяка година.

Наднормено тегло

hranaНаднорменото тегло още в края на 20в. започна да се превръща в тежко социално заболяване в западните култури. От началото на 21в. България не остана назад. Все повече деца са с килограми над нормите а родителите ги е срам да говорят за този проблем с подпухналите си деца.

Още...