отслабване с лепенки
Здрав сън успешна седмица
сън Човешкото тяло е устроено да спи около 8-9ч. на ден. Това е и препоръчителната доза сън от лекарите, но защо здравословният сън е толкова важен за нашето тяло ?
Отговорът е много прост ! Мозъкът и Мускулите са най-натоварените органи в нашето тяло. Мускулната сила се възстановява сравнително бързо в случаите когато не сме се претоварили от физически упражнения, но мозъка е тази част от човешкото тяло, която капризниче. Нервите са тези клетки, които след образуването си умират чак, когато житейския път на човека свърши.
Има различни методи, които спомагат за по-здрави сън. Един от тези начини е здравословната храна и приятният секс, които действа така релаксиращо и отпускащо. В днешните дни обаче тези две неща може и да не ни стигнат. Стреса под, който е подложен всеки човек е прекомерно голям – от най-малките неща “къде ще паркирам” до наистина важни неща “глобална криза”, “войни” и прочие. Голяма част от хората за да достигнат блажения 8ч. сън прибягват до различни лекарствени средства. Ние ви съветваме, ако решите да използвате някой да се посъветвате с вашия лекуващ лекар. Три са най-разпространените лекарствени средства

Домашно приготвени отвари – като отпускащия чай от липа, чаша топло мляко или чай от магарешки бодил.

Билкови таблетки - те обикновено съдържат хмел, валериан и други успокояващи билки и могат да се пият продължително време и не водят до пристрастяване.

Сънотворни - това са класическите хапчета за сън, които се продават с рецепта. Имат висока ефективност, но с времето човек трябва да увеличава дозата, защото организмът привиква.

И не забравяте здравия сън е предпоставка за успешна работа и седмица. ЛЕКА НОЩ !

Древните Вампири

ВампирСпоред древни легенди, историята на вампирите се причислява към 4-тото хилядолетие пр.Хр. Всичко започва в Египет или Кемет, както тогава са го наричали. Легендата на Близначките гласи, че Кралят и Кралицата на Кемет, мислейки да изкоренят канибализма, взели в плен две вещици от територията на Палестина, от племе, живеещо в подножието на планината Кармел, с цел

Още...