отслабване с лепенки
Наднормено тегло
паржола Наднорменото тегло още в края на 20в. започна да се превръща в тежко социално заболяване в западните култури. От началото на 21в. България не остана назад. Все повече деца са с килограми над нормите а родителите ги е срам да говорят за този проблем с подпухналите си деца.

1. Един от основните проблеми за наднорменото тегло неимоверно са компютрите, които замениха ритането в между блоковите пространства с нашумелия футболен симулатор FIFA, баскетбола в двора на училищата е отживелица и труден спорт за вече закръглените ни деца, а игри като криеница, стражари и апаши са вече демоде. Тази загуба на движение в нашите деца се отразява и на техните килограми, които с годините растат и растат.

2. Бабите също имат причина за затлъстяване на децата и по скоро поверието, че децата трябва да са пълнички и като пораснат сами ще отслабнат.

3. В магазинчетата в и до училището предпочитани продавани храни това са дюнери. Джобове, ход-доци, не по малко мазните банички и хамбургери, а децата решили да си донесат нещо от вкъщи биват подложени на подигравки като “мамино детенце”, “на баба внучето ” и прочие.

4. Родителите като отговорни лица трябва да се грижат за правилното хранене на своите деца. Не бива да допускат злоупотребяването на малките и подрастващите деца със захарни изделия. Нехайството на тези родители не обръщане на внимание към детето си обричат детето си на изключително тежки ситоации на подигравка от другите деца. Социално отговорните родители биха насърчавали своите деца към занимаването с някой спорт, които спомага не само за развитието на една добра физика на детето, но и развитието на тяхното дете в обществото отдалечаването му от наркотици и цигари.

5. Не на последно място това е държавата която порути наличните бази за спорт и развлечение. Социално не активна политика за гладеща и спорта.

Затлъстяването е сериозен проблем, които не трябва да се подценява. Лечението му е хубаво да бъде съгласувано със специалист които знае как би станало лечението на индивида най-добре така, че детето да не бъде подлагано на гладуване, а обратното да получава необходимия му количество хранителни вещества и посредством спорт да постигнат желаните резултати

Борба с Алергии

alergiqАлергиите се изразяват по различен начин при различните хора и често в зависимост от причинителя на алергията. Дойде ли пролетта започва едно кихане при едни хора, досадно зачервяване на очите при други, а при трети една не спираща хрема. Това са леки прояви на алергии. В по-тежки случай алергиите протичат с образуването на петна на отделни места по тялото или цялостен обрив.

Още...